top of page

3D fototapety na podlahu

Aktualizováno: 29. 11. 2023

1. Z jakého materiálu se vyrábí 3D fototapety na podlahu?

2. Jak dlouho vydrží fototapeta na podlaze?

3. Proč je lepší každou fototapetu na podlaze přelít epoxidovou pryskyřicí?


To jsou některé z otázek, které si pokládá každý, kdo uvažuje o 3D fototapetách, potažmo 3D podlaze. V tomto článku vám na tyto otázky odpovíme. Čerpáme z našich dlouholetých zkušeností s tapetami všeho druhu i s prací s pryskyřicí.


1. Materiál:

3D tapety na podlahu vyrábějí z polyvinylchloridu, který je třetím nejpoužívanějším plastem ve světě. Fototapeta je PVC folie se spodní samolepící vrstvou. Její povrch je v lepším případě laminován, aby byl co nejvíce odolný proti poškození. Zjednodušeně řečeno se jedná o tenké samolepící lino.


2. Odolnost:

I když výrobci maximalizují své úsilí na to, aby byly 3D fototapety na podlahu co nejvíce odolné, není vhodné umísťovat tyto fototapety do prostor, které jsou namáhané častým pohybem, znečištěním nebo styku s vodou. Pokud plánujete umístit takovou fototapetu do vstupní chodby nebo do koupelny, brzy (v řádu týdnů) budete pozorovat její poškození a odlepování.


3. Přelití epoxidovou pryskyřicí:

Právě z výše uvedených důvodů je ideální postup pro vytvoření plnohodnotné 3D podlahy jediný. A to přelití epoxidovou transparentní pryskyřicí. Ta fototapetu nejenom ochrání proti všem mechanickým a chemickým vlivům, ale také znásobí 3D efekt samotné fototapety.


Ano tento postup je finančně náročnější, ale z ekonomického hlediska se vám mnohonásobně vyplatí.


Potřebujete poradit? Kontaktujte nás přímo!


Chcete-li se dozvědět více o tapetách, přečtěte si další články!

A sledujte nás na INSTAGRAMU!




Více informací o epoxidových stěrkách naleznete na webu www. epoxidova-podlaha.cz




66 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page