top of page

Jak tapetovat - 1. kapitola

Aktualizováno: 29. 11. 2023



Důležitější než tapeta je povrch stěny

Chcete-li mít bezchybně vytapetováno, potřebujete k tomu dokonalý povrch stěn. Zeď musí být především hladká, rovná a bez prasklin. Vliesová, vinylová, papírová ani textilní tapeta žádné nerovnosti neschová, naopak, dokonale ke zdi přilne a zkopíruje veškeré nerovnosti. My před samotným tapetováním stěnu brousíme speciální bruskou s odsáváním. Stěna poté nemá žádné nerovnosti, které by mohly tapetu znehodnotit a zároveň nezpůsobíme žádné znečištění interiéru. Pokud máte hrubou stěnu, zkuste ji alespoň trochu zbrousit ručně.

Protože zeď musí být čistá a bezprašná nezapomeňte na penetraci povrchu stěny!

→ Tapetu nikdy neaplikujte na vrstvy staré malby, či zbytky tapet. Nová tapeta by se i se starými vrstvami odloupla.

Jak na aplikaci tapet?

Samotná práce s tapetou vyžaduje především praxi a znalosti materiálů. Ačkoliv se například u vliesových tapet doporučuje pouze aplikace lepidla na zeď, není tomu tak ve všech případech. Záleží na mnoha faktorech, které zná jen zkušený tapetář.

→ Pokud tapetujete sami doporučujeme držet se třech pravidel: 

     1) řidťe se návodem na balení zakoupené tapety      2) lepidlo namíchejte raději hustější       3) nepospíchejte a vše důkladně měřte

Jaké vybavení budu potřebovat?

Penetrace, lepidlo, tapetovací stůl, nádobu na lepidlo, váleček na lepidlo, řezák, kovové pravítko, vodováhu, tužku, metr, tapetovací stěrku, pryžový váleček, štafle, 2x měkký hadr.



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page