top of page

Nejluxusnější tapety - Designers Guild

Aktualizováno: 29. 11. 2023

Ty nejkrásnější a nejluxusnější tapety najdete pod mezinárodně oceňovanou značkou Designers Guild. Byla založena v roce 1970 návrhářkou jménem Tricia Guild.


Firma se kromě tapet věnuje také textiliím a výrobě nábytku. My se v tomto článku však zaměříme pouze na tapety, protože právě tapety jsou v České republice poměrně známé a designéři je mají ve svém portfoliu nejčastěji. Po celém světě jsou luxusní tapety Designers Guild součástí těch nejluxusnějších interiérů domů, residencí nebo hotelů.


Jaké jsou tapety Designers Guild?

Když se řekne „Designers Guild“, vyvstane před námi obraz bohatství barev, inovativního designu a nekonečné elegance. Tato designová značka si vydobyla své renomé díky schopnosti přinést do interiéru prostřednictvím designu svých tapet skutečné umění. V nabídce najdete nádherné tapety plné květin, tapety jako obrazy od Moneta a zajímavé ornamentální vzory tapet.

Zakladatelka firmy Tricia Guild je považována za vizionářku s velkou vášní pro barvy. Právě bohatá paleta barev patří k nejvýraznějším prvkům Designers Guild . Tricia Guild věří, že barvy mají schopnost ovlivnit naši náladu a prostor kolem nás. Proto každá kolekce je pečlivě navržena s ohledem na harmonii barev a vzorů.

Textilie a tapety od Designers Guild jsou doslova jako obrazy na plátně. Pokud jednou zabrousíte na jejich stránky, určitě se zamilujete. Nabídka vzorů jejich luxusních tapet je jako cesta do světa, kde se spojuje kreativita, tradice a moderní design.


Praktické informace:

Cena těchto tapet se pohybuje mezi 3 - 10 tisíci korunami za jednu roli. Tapety Designers Guild nejsou většinou dostupné skladem a je potřeba je objednat, kdy dodání trvá minimálně 4 týdny. Před nákupem je potřeba pečlivě propočítat spotřebu rolí, protože každé doobjednání působí časové i kvalitativní problémy. Pokud totiž doobjednáte roli tapety zvlášť, může se stát, že vám pošlou jinou šarži a ta nebude dokonale ladit s barvami té vaší původní.


Materiál tapet je nejčastěji velmi kvalitní vlies, popřípadě vinyl s vysokou gramáží. Instalaci takové tapety přenechte raději profesionálům. My máme s touto značkou zkušenosti a rádi vám poradíme s designem, zaměřením a hlavně vám takové tapety precizně nalepíme.



Pokud toužíte po tom, aby váš domov odrážel vaši jedinečnou osobnost a vkus, Designers Guild je tou správnou volbou.

V příštích článcích si rozebereme další zajímavé značky tapet, kterými můžete ozdobit stěny vašeho domova.


Jedna fotografie vydá za tisíc slov a tak se pro lepší představu nechte inspirovat v naší fotogalerii!


Chcete-li se dozvědět více o tapetách, přečtěte si další články!

A sledujte nás na INSTAGRAMU!



27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page