top of page

Tapety do kuchyně - inspirace

Aktualizováno: 26. 3.

Tapety v kuchyni nebývají tolik časté, avšak pokud se rozhodnete zkrášlit svou kuchyň tapetami, rozhodně nebudete litovat!


V TOMTO ČLÁNKU SE DOZVÍTE:

  • jaké tapety zvolit - je vinylová tapeta jediná správná?

  • kam tapety lepit a kam raději ne!

Tapety do kuchyně - inspirace, to je fotogalerie, kde najdete příklady různých řešení interiérů kuchyní.


Kuchyně je místnost, která má mnoho různých dispozičních variant. Od té klasické panelákové nudle, přes kuchyně s jídelním stolem až po prostorné kuchyňské kouty spojené s obývacím prostorem. Tapetou můžete podpořit design vaší kuchyňské linky, propojit prostor mezi kuchyní a obývacím pokojem, nebo zpříjemnit jídelní část.


V TÉTO FOTOGALERII NAJDETE INSPIRACI:

  • romantickou kuchyní - vliesové tapety kolem kuchyňské linky

  • extravagantní interiér - vinylové tapety propojující kuchyň s jídelním koutem

Podívejte se, jak sluší tapetě místo u jídelního stolu, jak je krásná tapeta kolem kuchyňské linky i nad ní nebo jak lze tapetou propojit kuchyň a obývací část rodinného domu.


Fotogalerie - tapety do kuchyně - inspirace:




A KAM TAPETU NELEPIT?

Jsou to především dva případy, které svým zákazníkům rozmlouvám, přičemž je pro ně v žádném případě ani nedělám.

  1. za kuchyňskou linku a ke sporáku - ani vinylovou tapetu

  2. na dvířka kuchyňské linky


První případ vypadá logicky, avšak i s tímto požadavkem se několikrát do roka setkávám . Pozor! Ani vinylová tapeta nepředstavuje vhodné řešení neuspokojivého stavu vaší stěny za linkou. I když ji lze otírat, stále se jedná o tapetu a její odolnost není pro tento prostor dostačující. Do roka byste svého rozhodnutí litovali.


Druhý případ je také častý - tapetování dvířek kuchyňské linky vypadá jako chytré a levné řešení modernizace kuchyňské linky. Avšak polepit samolepící tapetou dvířka kuchyňské linky je velmi pracné, i když to tak podle videí na You Tube nevypadá. Pokud se do toho nechcete pustit sami, tak od této varianty raději upusťte. Jakýkoliv polep velmi používaného vybavení, jako je právě kuchyňská linka, dlouho nevydrží. Dlouhodobě udržitelným i cenově výhodným řešením je kompletní výměna dvířek linky.


JAKÝ DRUH TAPETY JE NEJVHODNĚJŠÍ PRO INTERIÉR KUCHYNĚ?

Jednoznačně to je tapeta vliesová nebo vinylová. Na papírovou tapetu raději zapomeňte. Ta je velmi citlivá a nelze ji utírat ani navlhčeným hadříkem. Takže případné nehody při vaření by na papírové tapetě zůstali navždy, nebo byste riskovali její poškození.


Vliesová tapeta na stěnu vedle kuchyňské linky nebo u jídelního stolu je naopak skvělá varianta. Lze ji utírat navlhčeným hadříkem. Pokud máte malé děti, doporučuji vinylovou tapetu. Ta snese náročnější zacházení a případné nehody můžete rychle řešit opatrným omytím houbičkou.


Další inspiraci najdete v naší bohaté FOTOGALERII.





Potřebujete poradit, získat cenovou nabídku do pár minut? KONTAKTUJTE NÁS PŘÍMO!


Chcete-li se dozvědět více o tapetách, přečtěte si další články BLOGU!

A sledujte nás na INSTAGRAMU!





64 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page